2009-09-17 18:47:46• hírek • Parajdi Andrea

„Szárnyalhatnak” a látogatók

Javában zajlik az előkészítése a szombaton megszervezésre kerülő repülős napnak. A Román AeroKlub repülőgépei már megérkeztek a Szatmárnémeti kifutóra, amelyekre a repülős nap alkalmából akár ingyen „fuvart" is nyerhetünk.

A Román AeroKlub az ország különböző pontjairól hozta el repülőgépeit, hogy szombaton látványos légi bemutatóval kápráztassa el a helyi közönséget. Bár a tavalyi évben bőségesebb volt a paletta, azért idén is láthatunk majd „csodagépeket". A légi bemutató során szerepet kap két Extra 300-as műrepülőgép, egy AN2-es repülőgép, három Ikarus ultrakönnyű repülőgép, több PZL 104-es Vilga vontató-repülőgép, és három vitorlázó repülőgép is. Mindezek mellett több mint tíz ejtőernyős is gondoskodik a szórakoztatásról. A közönség nem csak nézheti a bemutatót, hanem akár „szárnyalhat" is, sőt a szervezők a tombolán résztvevők közül tíz szerencsés látogatót ingyen repítenek fel.

A repülős napról csütörtökön közösen tartottak sajtótájékoztatót a Szatmár Megyei Tanács vezetői, illetve a Román AeroKlub képviselői, akik mint mondták örömmel térnek vissza ismét Szatmárnémetibe. A Román AeroKlub szakemberei évről évre új ifjú növendékeknek tanítják meg a repülés fortélyait, Szatmár megyéből jelenleg 26 fiatal tanul repülni. George Rotariu, a Román Aeroklub igazgatója elmondta ez a sport nem csak szenvedély lehet, hanem igazi szakma is, hiszen minden fiatalnak megvan arra a lehetősége, hogy továbbkamatoztassa tudását és sikereket érjen el ezen a pályán, éppen ezért a légi bemutatók azt a célt is szolgálják, hogy minél több fiatalban ébresszék fel a repülési vágyat.

Mint kiderült a Megyei Tanács és a Román AeroKlub között egy protokollum is köttettet, amelynek értelmében a szatmárnémeti repülős klub két vitorlázó repülőgépet kap az országos egyesülettől, valamint megoldják a kifutópálya rehabilitációját is. Ilyen körülmények között a helyi repülősklub is tudna alapvető tevékenységet folytatni a jövőben.


Légi bemutató Szatmárnémeti

Légi bemutató Szatmárnémeti

Légi bemutató Szatmárnémeti

Légi bemutató Szatmárnémeti


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: